Kosttillskott och hälsokost

Aloe Vera

 

Aloe vera är en kaktusliknande växt som kommer ifrån Arabiska halvön och Kanarieöarna. Den har på senare tid blivit väldigt populär som ingrediens i skönhetsprodukter, hudvårdsprodukter och läkemedel. Även om den har användts av urbefolkningarna under tusentals år.
Anledningen till det är att den är inflammationshämmande och stimulerar läkningsprocessen i kroppen. Ämnen i Aloe vera kan också ha immunstimulerande och antivirala egenskaper.Vad är Aloe vera?
Aloe vera är en köttig växt som tillhör liljefamiljen. Bland dess kusiner i liljefamiljen kan man hitta bland annat lök, sparris och vitlök.
Aloe är egentligen en stor undergrupp där man kan hitta över 250 olika arter av Aloe, som till exempel Aloe dichotoma. Men Aloe vera är den som är mest kraftfull och som blir använd komersiellt mest av alla.
Det är Aloe verans trögflytande gelé som är det kraftfulla i växten.
Det innehåller, precis som de flesta andra växter, mestadelen vatten. Men det finns även en hel del vitaminer, mineraler och växtkemikalier. Och det är växtkemikalierna som Aloe veran innehåller som tillsammans med näringsämnena i din mage bidrar till att bevara din hälsa.
Eftersom över 70% av vårt immunförsvar sitter i magen så är det väldigt viktigt att hålla magen i trim.

aloe-vera

Historia
Aloe vera har användts i många tusen år och en känd användare är Cleopatra. Hon använde stora mängder Aloe vera som skönhetsmedel har man kommit fram till. I det moderna egypten så är det fortfarande populärt bland läkarna i landet,  där det främst används till att bota svår acne.
På java använde man Aloe vera som ett hårmedel. Det ansågs nämligen stimulera hårtillväxten så att man fick längre hår om man gned in det i hårbotten.
I Centralamerika och Mexico använde indianerna det för att behandla brännskador, dysentri, magsår och olika typer av infektioner.


Aloe vera gel och hudvård
Eftersom Aloe veran är så pass rik på näringsämnen så är den väldigt bra för huden och för hudvård. Men det bästa med den är att den är fuktighetsbevarande och ökar hudens syeupptagning. Så den är helt perfekt för dig som vill ha len och fin hud.
Det är just de fuktighetsbevarande och att den känns svalkande som gör att den är väldigt vanlig i produkter som lindrar solbränna. Det finns också studier på att den hjälper huden att läka snabbare om man brännt sig rejält i solen.

Om man har hudproblem så brukar doktorn ofta rekommendera produkter som innehåller Aloe vera, till exempel Aloe vera gel. Exempel på hudproblem som den hjälper emot är eksem, torr hud, psoriasis och acne.

Aloe vera juice
En populär produkt är Aloe vera Juice. Den är något omdisskuterad, men det är främst pga att många försäljare lovprisar den som om den vore botemedlet mot cancer i princip. Många försäljare tar också ganska saftiga priser för den så det är förståeligt att det blivit en stor debatt om den.
Man ska komma ihåg att det inte är något mirakelmedel, även om den hjälper mot och kan bota många åkommor och sjukdommar. Så det gäller att kolla runt bland försäljarna så man inte betalar överpris för juicen.

Madrass med Aloe vera
Alla populära produkter skapar affärsmöjligheter för alla möjliga olika typer av företag. Serta International är ett av företagen som sett en ny möjlighet. De har tagit fram en typ av lyxmadrass som ska ivara förstärkt med Aloe vera. Priset börjar på ca 350 000 kronor för den billigaste madrassen. Andra detaljer ska inkludera skydd motkvalster och ett utökat brandskydd.