Kosttillskott och hälsokost

Bantningspiller

 

Det är inte alla som har lika lätt att gå ner i vikt. Många klarar helt enkelt inte av att lägga om livsstilen till att börja äta nyttigt och motionera. Men det finns ett sätt att ge bantningen en rejäl skjuts frammåt, nämligen med hjälp av bantningspiller.
Det finns många olika märken och namn på bantningspiller, men man kan göra det enkelt genom att dela in dem i två olika grupper. Den första gruppen fungerar som så att den stimulerar noradrenalin och dopaminnivåerna i kroppen. Det i sin tur minskar aptiten, ökar fettförbränningen och ger dig lite mer psykisk energi.
Den andra gruppen påverkar  serotoninhalten och fungerar också som aptitnedsättande, men också som humörhöjande.

Lepigen
Ett bantningspiller som är väldigt populärt här i Sverige är Lepigen. Det innehåller  extrakt från hallon, ginseng och grönt té. Tillsammans verkar de här extrakten för att minska suget på fet och söt mat.
De minskar alltså hungerna och höjer även ämnesomsättningen och ger dig mer energi.

Reduxin
Reduxin är en kolhydratblockerare. Det betyder att den hindrar kroppen från att ta upp för mycket kolhydrater. Den har visat sig vara mycket effektiv i de studier som genomförts och ger goda resultat i viktminskningssyfte. Innehållet är ett extrakt av vita bönor, phaseolamin, som påverkar enzymer i kroppen. Samma enzymer som påverkar kolhydratupptagningen i kroppen.

Efedrin
Bantningspreparatet efedrin kommer från växten ephedra. Den växer i olika asiatiska länder och blir importerat til Sverige. Efedrinet har fettförbrännande egenskaper och ger en uppvärmande effekt på kroppen. Det är väldigt populärt bland bodybuilders och andra som utövar kraftsporter när dem ska deffa. Att deffa menas med att man definerar sina muskler genom att gå ner i fettvikt och få  fram musklernas former.

Xenical
Det här är ett receptbelagt läkemedel som ges till personer om lider av fetma och har ett BMI över 30. Till skillnad från vanliga bantningspiller som påverkar hjärnan så verkar Xenical i magen och tunntarmen genom att stoppa magsaften och bukspottkörteln från att bryta ned fettet så att det lagras på kroppen.

Reductil
Precis som Xenical så är det här också ett receptbelagt läkemedel som endast skrivs ut till personer som lider av fetma. Det påverkar neurotransmittorerna i hjärnan så att man utvecklar en mättnadskänsla och således minskar matintaget.