Kosttillskott och hälsokost

Proteinbars

 

Siktar du på att äta 2g protein per kilo kroppsvikt? Eller försöker du kanske att äta 6 små mål mat per dag? Visst är det enklare i praktiken än det är i verkligheten.
Då kan proteinbars vara precis det som du behöver för att få det att gå ihop. En proteinbar är som det perfekt mellanmålet. Dem är lätta att alltid ha med sig eftersom dem inte behöver vara i något kylskåp och knappt väger någonting eller tar någon plats.Vissa har fått uppfattningen att proteinbars skulle vara torra och illasmakande. Det är så långt ifrån sanningen som man kan komma. Möjligt att det stämde för 20 år sedan, men nu har utveckligen av proteinbars gått så långt att jag utan att överdriva kan säga att en proteinbar oftast är godare än en riktig godisbit. Det är kort sagt ett nyttigt mellanmål som smakar godare än godis.

proteinbar

Vem behöver äta proteinbars och vilken ska man välja?
Alla som tränar någon typ av idrott och även de som bantar eller deffar har anledning till att äta proteinbars. Det finns väldigt många olika proteinbars på marknaden så det kan vara lite svårt att veta vilken man ska välja. Men det finns två enkla regler att gå efter.
Om du försöker att förlora fett så ska du välja ett proteinbar med mycket protein och lite kolhydrater och kalorier. Då kommer det att hjälpa dig att minska i fett samtidigt som du kommer att bibehålla dina muskler.
Om du å andra sidan tränar för att gå öka i muskelmassa så kan du med fördel välja en bar med lite högre del kolhydrater och kalorier.Proteinbars och viktminskning
Proteinbars och viktminskning är nu närmare samman än de någonsin varit. Det beror på framsteg inom näringsförståelse, kombinerat med en konkurrensutsatt marknad för proteinbars, har lett till mycket effektiva och prisvärda bars som tillverkats för att uppfylla individuella mål. Det finns många fördelar med att använda proteinbars som en del av din viktminskningsplan, särskilt när du vet vad du ska leta efter.

Förebygger småätande
Med proteinbars är du inte ute efter en hel måltidsersättning. Istället bör du vara ute efter ett snabbt näringstillskott som har en extra bonus för att förebygga ohälsosamma mellanmål. Om du alltid har ett proteinbar i väskan kommer du kunna äta den istället för en chokladkaka eller påse chips, utan näringsvärde, när suget efter något gott blir allt för stort.

Håller ämnesomsättningen igång
En av de stora fördelarna med en proteinbar för viktminskning är att du kommer att hålla din ämnesomsättning på en hög nivå hela tiden. När det går lång tid utan att du äter något så saktar du ner din ämnesomsättning och det är något vi vill undvika. Du kan undvika problemet genom att alltid ha ett mellanmål eller en proteinbar som du kan äta när det gått för lång tid mellan de riktiga måltiderna. Då håller du din ämnesomsättning på rätt köl hela dagen.

Betydelsen av Protein
Det är viktigt att den mat du äter förser kroppen med en tillräcklig nivå av protein. Protein krävs för att hjälpa till att bygga och underhålla din muskelmassa. Dessutom håller livsmedel med mycket protein dig mättare under en längre tid jämfört med livsmedel utan protein eller en minimal mängd protein i dem. Protein kommer också att bidra till att stabilisera blodsockernivån.