Kosttillskott och hälsokost

Proteinpulver

 

Protein är väldigt viktigt för kroppen, både för dem som gå ner i fett, minska i vikt och för dem som vill öka muskelmassan. Även om vi får i oss proteiner i stort sätt genom all mat vi äter så kan det vara både dyrt och svårt att komma upp i en så stor andel proteiner varje dag. Inte minst för oss med stressiga jobb och oregelbundna mattider. Så ett extra tillskott av proteiner är väldigt viktigt för alla som tränar någon typ av idrott eller som bantar.

 

Vad är proteinpulver
Proteinpulver tillverkas med hjälp av en av de fyra grundläggande ingredienserna: vassle (från mjölk), soja, ägg eller ris. Men det kan också vara en kombination av en eller flera av ingredienserna.

proteinpulver
Det bearbetas till ett lättlösligt pulver som man sedan blandar med antingen mjölk, juice eller vatten och skakar tills det lösts upp. Smaken påminner som regel om milkshake och majoriteten av poteinshakesen är riktigt goda att dricka.
Det går också att stö proteinpulvret på flingor, röra i det i soppor eller grytor och använda det till bakverk.
Proteinpulver är avsett att kunna intas varje  dag som ett kosttillskott. Störst fördel är det för tränande och bantande individer, men alla har faktiskt nytta av att få ett extra tillskott proteiner. Många dietister rekommenderar proteinpulver som ett extra mellanmål och även som en första sak på morgonen. Det kan nämligen hjälpa till att stabilisera ditt blodsocker under resten av dagen då.


Här är några skäl till att få i sig ett extra tillskott av protein genom antingen proteinpulver eller proteinbars.

  • Det hjälper dig att snabbare bygga upp muskelmassa
  • Påskyndar återhämtningen
  • Minskar risk för skador vid hård träning
  • Hjälper till at bibehålla en frisk och tränad kropp
  • Gör så att du mår bättre under träningen